Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Ett steg närmare en nationell läkemedelslista

Innan årsskiftet presenterade regeringen lagförslaget om en nationell läkemedelslista, vilken ska ge läkare överblick över patientens aktuella läkemedelsbehandling. Nu har en förstudie precis inletts.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-02-17

Annons

Det är E-hälsomyndigheten som har fått i uppdrag att leda förstudien om hur den nationella läkemedelslistan ska bli verklighet. Syftet är att den nya lagen, som nu är ute på remiss, ska ersätta lagen om receptregister och lagen om läkemedelsförteckning.

– Vi ska svara på vad som krävs för att utveckla och införa en ny teknisk plattform. Förstudien omfattar även gränssnitt och struktur för behörighetsstyrning. Dessutom ska vi ta fram en tidsplan för införandet, säger Eva-Britt Gustafsson, tillförordnad generaldirektör vid E-hälsomyndigheten.

Resultatet av förstudien ska redovisas till Socialdepartementet senast den 1 juli 2017.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.