Denna sida är en annons

Kan saffran hjälpa mig ur min nedstämdhet?

Saffran som odlats under 3000 år för medicinska ändamål upplever just nu en renässans i Europa som ett medel som kan minska risken för människor att hamna i depression.

Kristina, är just ett typiskt vardagsexempel för människor som plötsligt själv upplever psykisk ohälsa.

Saframyl mot depression - bild av deprimerad kvinna- Jag har ett bra och intressant jobb som fotograf, jag har man och tre härliga ungar. Jobbet innebär resor och arbete under dygnets alla timmar. Plötsligt en kväll sitter jag på en flygplats och upptäcker att jag inte längre är glad, att jag inte längre längtar till familj, vänner och jobb. Jag bara finns till, är känslomässigt ur balans! Jag älskar ju mitt liv och jobb eller… Och som en blixt slår det mig att jag haft det så under den senaste tiden. Man hör ju om ”utbrändhet” och att ”gå in i väggen” osv men det gäller ju inte mig. Jag tänkte på arbetskamrater som blivit sjukskrivna och förstod att nu är det mig det gäller. Det är allvar! 

Vad gör jag nu! Jag ringer Mamma!

Min mor, som alltid varit positiv hade för något år sedan känt sig otillräcklig, alltid trött och nedstämd och blivit mer negativ till det mesta trots att hon äter rätt och tar sina vitaminer. Hon försökte med antidepressiva men biverkningar gjorde att hon slutade. Mamma som ”vet allt” om romartiden visste att Kleopatra använde saffran som medicin för att må bra, och kanske som afrodisiaticum för att förföra Julius Cecar. Och så såg mamma en annons om att det fanns en saffran produkt som hette SAFRAMYL POSITVE MOOD. Och efter en månad på SAFRAMYL POSITVE MOOD var mamma som vanligt igen. 

SAFRAMYL POSITVE MOOD innehåller ett standardiserat extrakt av saffran som utvinns ur pistillerna på Crocus Sativus och som ökar koncentrationen av serotonin i hjärnan. Serotonin är ett slags lyckohormon som påverkar stämningsläget positivt. EFSA, det Europeiska Livsmedelsverket har godkänt följande indikationer för saffran: ”Contributes to emotional balance.” ”Helps to support the relaxation.” ”Helps to maintain a positive mood.”  I Sverige översatt till; Saffran kan bidra till att bevara Känslomässig balans och positiv sinnesstämning.  Kliniska studier på SAFRAMYL POSITVE MOOD meddelas till läkare efter förfrågan till Octean.

Utmattningssyndrom och utbrändhet

Det finns olika begrepp som numera nästan dagligen diskuteras i media som utbränd, utmattningssyndrom, gå in i väggen osv. Dessa tillstånd är oftast resultatet av en långsam nedåtgående process som börjar med en känsla av otillräcklighet eller känslomässig obalans, trötthet eller nedstämdhet och en negativ sinnesstämning. Många uppfattar inte själva att de förändrat sig utan det är familj och vänner som märker.

En sådan relativt lindrig psykisk ohälsa kan om den inte bryts successivt övergå till en depression som måste behandlas av läkare.

Utbränd, är i strikt bemärkelse ingen sjukdom utan kroppens anpassning till olämpliga arbetsförhållanden, övermäktig belastning, frånvaro av förståelse från omgivningen osv.  Symtomen är psykisk och fysisk utmattning, ointresse av omgivningen och minskad effektivitet eller intresse av sitt arbete eller av familj och vänner.

Utmattningssyndrom, är ofta resultatet av en förvärring av utbrändhet liksom utbränd kan vara ett förstadium till känslomässig obalans eller negativ sinnesstämning. 

Mer information om SAFRAMYL POSITVE MOOD finns på www.saframyl.se.
För studier vänligen kontakta Octean 010-703 68 00.

Publicerad den: 1 oktober 2015

Författare: Octean Saframyl

Senaste hälsonyheterna

Se fler hälsonyheter »

Mest diskuterade nyheterna

Senaste foruminläggen

Visa mer inom Depression Senaste foruminläggen